Veel gestelde vragen

Huisdieren

Moet ik mijn huisdier laten inenten?

U dient een recent certificaat van inenting mee te nemen. Informeer bij uw dierenarts, deze weet hoe te handelen.

Op welke stranden is onze hond welkom?

Als u wilt weten waar uw hond welkom is kijk dan op: www.frenchtoutou.com

Vervoer

Veiligheidshesje en gevarendriehoek verplicht?

Sinds 1 juli 2008 is het in Frankrijk verplicht een reflecterend veiligheids-hesje te dragen en te beschikken over een gevarendriehoek in de auto.

Zijn GPS-snelheidswaarschuwingssystemen verboden in Frankrijk?

Nee, in Frankrijk geldt dezelfde wetgeving als in Nederland. Navigatie-systemen met GPS-waarschuwingssystemen zijn toegestaan, maar radarverklikkers zijn verboden. Je kunt dus met een gerust hart de Franse wegen betreden met een navigatiesysteem zonder het risico te lopen beboet te worden door de Franse politie. Let wel dit geldt enkel en alleen voor de ingebouwde waarschuwingssystemen en niet voor de losse radarverklikkers!

Wat kost de benzine in Frankrijk?

De prijs van Euro 95 en andere brandstof typen verschilt tussen stations langs de snelweg en buiten de snelwegen (meestal lager). Vooral bij tankstations van de grote supermarkten ligt de prijs van benzine en brandstoffen lager. Gemiddeld ligt de prijs in Frankrijk 10% lager dan in Nederland. Diesel (gazole of gasoil) en loodvrije benzine (sans plomb) is overal verkrijgbaar.

Wat is er anders in het verkeer in Frankrijk?

Auto’s op een rotonde hebben voorrang op het naderende verkeer als er een driehoekig wit bord staat met drie pijlen in een cirkel. Het is net als in Nederland verplicht autogordels te dragen, ook op de achterbank als deze aanwezig zijn. Kinderen onder de 10 jaar mogen niet op de voorbank zitten. De franse politie (Gendarmerie) controleren hier streng op!

Wanneer heb ik sneeuwkettingen en of sneeuwbanden nodig?

Als u met uw auto naar de sneeuw gaat in de Franse Alpen of Pyreneeën, dan zijn sneeuwkettingen verplicht. Daarnaast worden winterbanden aanbevolen. De verplichting tot gebruik van sneeuwkettingen wordt aangegeven met een blauw, rond bord waarop een autoband met sneeuwketting staat. Dit geldt alleen op besneeuwde wegen. Sneeuwkettingen zijn verplicht op sommige bergpassen. De maximum snelheid met kettingen bedraagt circa 90 km/u, tenzij lager voorgeschreven.

Mag ik in de trein in Zuid-Frankrijk mijn fiets meenemen?

Ja, in praktisch alle treinen, behalve de TGV (soms met uitzondering).