Praktisch

Hieronder vindt u praktische informatie voor uw reis naar en in Zuid-Frankrijk.

Met-de-auto-naar-Zuid-Frankrijk

Reizen met de auto

Frankrijk beschikt over een uitgebreid wegennet. De Franse snelwegen zijn meestal tolwegen. Welke verkeersregels gelden er in Frankrijk en hoe bereik ik mijn bestemming?

Reizen met de auto


Met-de-trein-naar-Zuid-Frankrijk

Reizen met de trein

Frankrijk beschikt over een uitgebreid spoorwegnet. Vanuit Parijs bereikt u vertrekt de TGV (hogesnelheidstreinen) en de TER (regionale sneltreinen). Waar koop ik mijn treintickets en moet ik overstappen?

Reizen met de trein


Met-het-vliegtuig-naar-Zuid-Frankrijk

Reizen per vliegtuig

Vanaf Amsterdam-Schiphol en Rotterdam The Hague Airport vertrekken er dagelijks vluchten naar Frankrijk. Lees hier welke luchthaven in bij uw bestemming ligt.

Reizen per vliegtuig


Met-de-camper-naar-Zuid-Frankrijk

Reizen met de camper

Het gebruik van de camper als vervoermiddel is in Frankrijk gelijkgesteld aan dat van personenauto’s. In sommige Franse gemeenten geldt een parkeerverbod en/of is het verboden om met uw camper de binnenstad te betreden.

Reizen met de camper


Feestdagen en schoolvakanties

Wanneer vallen in Nederland de feestdagen in 2012? Bekijk hier in welke weken de scholen in uw regio vakantie hebben.

Naar de vakantiedata


Vliegtickets boeken

Neemt u het vliegtuig naar uw bestemming? Dan bieden wij hier een overzicht van de verschillende maatschappijen die vliegen op de Franse luchthavens van Zuid Frankrijk.

Vliegticket boeken


Toeristenbelasting

Houdt u er rekening mee dat voor een verblijf op een camping in een Franse gemeente toeristenbelasting betaald moet worden. Per gemeente en accommodatie kan het bedrag per persoon verschillen.

Meer over de toeristenbelasting