Vakantie Aquitaine

Aquitaine kasteel

De andere kant van het zuiden

Van de Gironde tot aan de Spaanse grens strekt zich over 250 kilometer het strand van Aquitaine uit, met aan de rand grote meren en uitgestrekte dennenbossen.

httpvh://youtu.be/ubYGbZat-2g

Dune du Pilat

Gironde

De Dune Pilat is een unieke zanberg in Europa, gelegen tussen land en oceaan. Vanaf zijn 100 meter hoge top biedt de duin aan het oosten uitzicht over de immense boomkruinlaag van het bos van de Landes de Gascogne dat zich eindeloos uitstrekt, bijna als een Amazonewoud, terwijl zich in het westen een minerale waterwereld openbaart.

Deze duin die vorm heeft gekregen door de zeewinden, verheft zich als een kleine drie kilometer lange woestijn van Namib waar u heerlijk kunt wegdromen, al uitkijkend over de oceaan met op de achtergrond de Banc d’Arguin.

Surfplekken bij Landes

Landes

Van Biscarrosse tot Tarnos zijn er langs de hele kust legio goede surfplekken en elke badplaats bezit zijn eigen surf- en bodybaordschool.

Périgueux

Dordogne

Périgueux is de hoofdstad van het departement Dordogne. De stad heeft een lange geschiedenis. In de Romeinse tijd (1e – 2e eeuw n aChristus) heette de stad Vesone. De Gallo-Romeinse toren van Vesone, het amfitheater en de goudgele stadsmuur herinneren aan de bloeitijd. Slenter door de oude binnenstad met steegjes en pleintjes of ga naar de markt. Op zaterdag-ochtend is het op de markt  bij place du Coderc een komen en gaan.

Bezienswaardigheden in Périgueux

  • Arènes Romaines)
  • Villa de Pompeius
  • Tour de Vésone
  • Musée du Périgord
  • Cathédrale St.-Front

Bordeaux

Gironde

Bordeaux is een bruisende stad op het gebied van kunst en cultuur, die zich niet alleen met de belangrijkste andere Franse steden kan meten, maar ook op internationaal gebied een bepaalde uitstraling heeft.

Vergeet tijdens uw bezoek aan Bordeaux niet heerlijk uit eten te gaan. In de Bordelaise keuken wordt de bekende bordeauxwijn veel gebruikt. Daarnaast gebruikt men hier veelvuldig sjalotten, die in het zuidwesten van Frankrijk de ui bijna volledig verdrongen heeft. Maar de meest authentieke specialiteiten hebben meer te maken met taart en desserts.

httpvh://youtu.be/wprCswbw_ic


Bekijk de campings in Aquitaine