Vakantie Corsica

vissersbootjes-in-ajaccio-corsica

Veel verassingen inPetto

Corsica heeft een unieke fauna en flora en biedt met zijn meer dan 2000 planten soorten een verblindende kleurenpracht.

Kristalhelder water, uitgestrekte zandstranden, verlaten kreekjes en woeste rotskusten maken van Corsica een echt paradijs voor de campingliefhebber. De meer dan 1000 km lange kust vormt een opeenvolging van schitterende stranden waar u heerlijk kunt zwemmen en wandelen.

Proeven

Proef de beroemde wijnen van Cap Corse en Patrimonia. Heerlijk zijn de rode, witte en rosé wijnen en wie van zoet houd, er zijn ook twee zeldzame witte en rode wijnen. Ieder eerste weekend van juli wordt er een wijnbeurs en wijnproeverijen gehouden in Luri: Foire du vin de Luri.

Bekijk: www.vinsdecorse.com

httpvh://youtu.be/c8rjg4ORZL4

Land van festivals en evenementen

Het hele jaar door wordt op Corsica veel georganiseerd op cultureel gebied. Door de vele muziek- en filmfestivals, theatervoorstellingen en volksfeesten is er voor elk wat wils.

Een kleine greep uit de agenda van Corsica. Komieken op het toneel in Porte-Vecchio tijdens ‘Mosïcales du rur”. Het oudste muziekfestival van Corsica “Musicales” in Bastia. Jazz in Calvi en Ajaccio.

Bastia

Haute-Corse

De oude stad is de hoofdstad van Corsica. U kunt u heerlijk slenteren door de oude haven of langs de winkeltjes en luxe boutiques. Vlakbij de stad liggen een aantal prachtige stranden. Aan de noordkant treft u keienstranden aan en in aan de zuidkant de zandstranden.

De Oostkust

Hier komt de liefhebber van zee, zon en lekker eten volledig aan zijn trekken. Van Moriani-Plage tot Aléria en daarna tot Ghisonaccia is het een aaneenschakeling van stranden en pijnboombossen.

Zuid-Corsica

Corse-du-Sud

Hier liggen misschien wel de twee aller mooiste stranden van het eiland: Palombaggia en Santa Giulia. Langs de kust is het hier goed zeilen en liggen prachtige stranden. De heuvels en bergen lenen zich voor canyoning en afdalen in watervallen.

httpvh://youtu.be/T99gVaLf20w


Bekijk de campings op Corsica