Vakantie Languedoc-Roussillon

Het zonnige Zuiden

De verscheidenheid, diversiteit en de zon drukken hun stempel op de Languedoc-Roussillon en geven de regio zijn bijzondere karakter. De 200 kilometer lange kustlijn is met zijn hoge concentratie prachtige badplaatsen en stranden een paradijs voor kampeerders.

Perpignan

Pyrénées-Orientales

De hoofdstad van het departement Pyrénées-Orientales ligt te midden van een landbouwvlakte, op enkele kilometers van de zee. Het licht, de palmbomen op de pleinen, de tekenen van haar vermaarde Catalaanse verleden, de tradities en de vele bekoringen van de stad wijzen erop dat Spanje dichtbij ligt. Perpignan kent een zonnig klimaat met meer dan 300 zonnedagen per jaar. Hiermee behoort de stad tot de warmste steden van Frankrijk. Perpignan ligt op 850 km van Parijs en op 180 km van Barcelona, ideaal voor een dagtocht.

Argelès sur Mer

Pyrénées-Orientales

Dit dorp ligt in het hart van de Catalaanse streek, op nog geen 20 minuten van de stad Perpignan, aan de voet van de Alberaketen. Het kleurrijke Catalaans dorpsleven, de wirwar aan straatjes, een kerk met een toren met kantelen (14e eeuw), vestingmuren, een traditionele markt, kunstnijverheid, feesten en de prachtige stranden maakt van Argelès sur Mer een heerlijke campingvakantie.

Carcassonne

Aude

De Middeleeuwse stad Carcassonne is de hoofdstad van het departement Aude en ligt op circa 90 kilometer van Toulouse. De stad wordt doorsneden door het Canal du Midi. De stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wees alert want de stad trekt jaarlijks meer dan 3 miljoen toeristen, het kan er dus druk zijn. Maar des al niet te min is Carcassonne een bezoek waard.

httpvh://youtu.be/tBH0upRxNoI

Canal du Midi

Deze rivierverbinding tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan is UNESCO omschreven als één van de meest bijzondere bouwkundige realisaties van het moderne tijdperk. Het is het oudste kanaal van Europa dat nog in werking is.


Bekijk de campings in Languedoc-Roussillon »