Vakantie Midi-Pyrénées

foix-ariege

Een persoonlijkheid van Formaat

Neem een duik in de cultuur van Midi-Pyrénées (Midi Pyreneeën), zijn accent, zijn smaken, zijn gulle lach, zijn vrijgevigheid… Hier kunt u uw campingvakantie beleven als een passie en nadien als herboren terug naar huis keren.

Viaduct van Millau

Aveyron

Het viaduct van Milau, ontworpen door de architect Michel Virlogeux, werd in december 2004 in gebruik genomen. Het viaduct is 343 meter hoog en loopt over de Tarn met een lengte van 2460 meter.

httpvh://youtu.be/phQUdeKxonY

Wijnreis in de Lot

Lot

De Lot, gelegen in de Midi-Pyrénées is een vergeten departement naast de Dordogne, dat tot voor kort het toerisme overliet aan haar bekendere zusje ter linkerzijde. Daardoor heeft op veel terreinen de tijd in de Lot stilgestaan. Nostalgici en natuurliefhebbers komen daardoor aan hun trekken, net als mensen die houden van authentieke verstilde Franse dorpjes. Lees meer…

Saint-Cirq-Lapopie

Lot

Het historische dorp ligt op de top van een steile rots op circa honderd meter boven de rivier de Lot. Saint-Ciq-Lapopie is te bereiken via de D 662. Het schilderachtige oude centrum met smalle en steile straatjes met vakwerkhuizen is niet per auto bereikbaar.

In de omgeving van het dorp brengen mooie routes u bij Cahors (32 km), de grotten van Pech du Merle (12 km) en het pittoreske Cabrerets (12 km). Een wandeling die u niet mag missen is langs de rievier de Lot over Chemin d’halage.

Bezienswaardigheden Saint-Cirq-Lapopie

  • Fort La Popie
  • Romaanse kerk uit de 16de eeuw
  • Châteaux de la Gardette en het museum Rignault
  • Belvédère de Bancourel

httpvh://youtu.be/kuRKnonySC8

Gavarnie

Hautes-Pyrenées

De grote keteldalen zijn in één woord: Grandioos. De keteldalen zijn gevormd door gletsjers. Het bekendste daal is Gavarnie en is door Unesco opgenomen als Werelderfgoed.

httpvh://youtu.be/pGZM2rEIIt0

De Ariège-collectie

Ariège

In de Ariège vindt u een schat aan toeristische bezienswaardigheden. Bezoek de grot van Niaux en de grot du Mas d’Azil, het kasteel van Montségur, van le Mas d’Azil, Saint-Lizier en het kasteel van Foix.

Toulouse ‘La ville Rose’

Haute-Garonne

In Toulouse verstaat men de ‘art de vivre’, een lokale levenskunst die bestaat uit een aangenaam mengsel van genieten van de groene omgeving, van slenteren en boodschappen doen in het historische centrum, van het ‘farniente’ op beschaduwde café- en restaurantterrasjes en van culturele activiteiten die het hele jaar plaatsvinden.

httpvh://youtu.be/wYjrodCeYF0


Bekijk de campings in Midi-Pyrénées