Vakantie Provence-Alpes-Côte d'Azur

haven-van-st-tropez

Leven als god in Frankrijk

De betoverende geur van lavendel en rozemarijn, hoge bergtoppen in de Alpen en prachtige stranden langs de Côte d’Azur. Het heerlijke Mediterrane klimaat, de prachtige dorpjes en Provencaalse keuken doet u leven als god in Frankrijk. De Provence heeft het allemaal.

Provençaalse wijnen

De Provence is een van de uitgestrekte en oudste wijngebieden van Frankrijk. De hellingen, diverse grondsoorten en zon zijn ideaal voor de wijndruif. De Grieken brachten de techniek van het snoeien en wijn maken met zich mee. Tegenwoordig is er een breed scala aan wijnen, waarvan sommige erg goed zijn.

httpvh://youtu.be/FNDxlRvbEU0

Stranden van de Var

Var

Het departement Var heeft meer dan 400 km kust en 230 stranden en kreken langs de Middellandse Zee. De stranden zijn hier erg mooi en divers. Kiezelstranden, zandstranden, ruime familiestranden en stranden toegankelijk voor de rolstoelgebruiker. Op de stranden zijn soms douches en wc’s aanwezig of watersport in de buurt.

Saint-Tropez

Var

In de zomervakantie liggen in de haven van St-Tropez de miljoenenjachten van de rijken der aarde. In de winter liggen er de vissersbootjes en zijn de meeste restaurants en winkels dicht. Het dorpje ademt in de winter dan de sfeer van vroeger. In de zomer is het echter een komen en gaan op de terrasjes. Er heerst een een vriendschappelijke sfeer waar de Tropéziens graag bijeenkomen. Het nachtleven van Saint-Tropez gaat tot in de kleine uurtjes door.

Briançon

Hautes-Alpes

Het schilderachtige stadje heeft een middeleeuwse stadsmuur. Binnen deze stadswal vind je het oude toeristische centrum met kleine kronkelstraatjes, een mooie kerk, gezellige restaurantjes en een ruime keuze uit terrassen.


Bekijk de campings in de Provence-Alpes-Côte d’Azur